Lespakket voor (V)SO scholen

Het is belangrijk dat kinderen en jongeren vertrouwen hebben in hun eigen kunnen, dat ze weten waar ze goed in zijn en hoe ze kunnen groeien in bepaalde vaardigheden. We willen kinderen en jongeren stimuleren om te zeggen ‘Dat kan ik zelf wel!’.

Om tot onderlinge uitwisseling te komen is het belangrijk om jongeren in groepsverband te kunnen bereiken. Daarom richten we ons hiermee op het speciaal onderwijs. Hiervoor hebben CP Nederland en SBH Nederland een lespakket ontwikkeld voor het speciaal onderwijs. Dit lespakket biedt handvaten om in een aantal SEO- (sociaal emotionele ontwikkeling) lessen mee aan de slag te gaan.

 In dit lespakket (in een map) zit een brief, 6 losse A3 vellen met items die je kunt gebruiken, een kleurplaat die hoort bij het spel, en brochures voor ouders. Het materiaal is geschikt is voor leerlingen vanaf leerroute 4 SO en VSO. Er zijn lespakketten (per klas 1) beschikbaar die ik graag aan SO-VSO scholen verstuur, zodat docenten en leerlingen hiermee aan de slag kunnen.

Het lespakket kunnen scholen aanvragen via de webshop van CP Nederland:
https://cpnederland.nl/versterking-vertrouwen-bij-kinderen-en-jongeren-met-een-beperking/

De brochure voor ouders is als los item voor iedereen te bestellen: https://cpnederland.nl/product/brochure-dat-kan-ik-zelf-wel-voor-ouders/

map
 

Dat kan ik zelf wel

Je hebt je ouders af en toe nodig, maar ook af en toe niet. Docenten zijn nuttig, maar soms ook niet. En ook vrienden zijn heel oké, maar ze moeten zich niet al te druk maken over jouw leven. Een beetje is goed, maar te veel niet.

Kun jij meer dan anderen denken? Bieden mensen vaak hulp aan terwijl jij het prima zelf kunt doen?

Wil je een plan maken om je ouders ervan te overtuigen dat je ZELF aan het roer van je leven staat?

Op deze website lees je waar andere jongeren tegenaan lopen en hoe zij dat aanpakken.

Wil je ook jouw foto, verhaal of filmpje delen? Kijk dan bij DOE MEE.